Başka Bölümlerden Ders Alınması Hk.

Üniversitemiz diğer bölümlerinden ders almak isteyen öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

*Öğrencinin bahar yarıyılı sonunda mezun olma şartı aranmaktadır (Mezuniyet Sınavına gireceği dersleri dahil)

*Alınacak dersler için ders çakışması bulunmaması gerekmektedir.

Diğer bölümden ders alacak öğrenciler;

1- www.bologna2018.yildiz.edu.tr adresinden ilgili derslerin içeriklerinin çıktısını alıp dersin ait olduğu bölüm başkanlığına onaylatması,

2-Aldığı dersin karşılığı olan bölümümüzde saydıracağı dersin içeriğini, Bölümümüzde o dersi veren öğretim üyesine "MTM**** kodlu xxx dersinin içeriği **** kodlu xxxx dersi ile içerik yönünden %75 uygundur." örnek ibaresi gerekmektedir.

3-Ders alınacak bölümün ders programı gereklidir.

4-Alınan ders içerikleri ile birlikte en geç 15.02.2019 tarihine kadar Bölüm Öğrenci İşleri birimine dilekçe ile birlikte şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra gelen dilekçeler değerlendirmeye alınmayacaktır.