Sıkça Sorulan Sorular

Burada yer alan bilgiler öğrencilerimizin sorularına hızlıca cevap alabilmesi için hazırlanmış, 02.11.2021 tarihi itibariyle geçerli bilgilerdir. Mevzuat ve uygulamada gerçekleşecek değişikliklerin yansıtılması zaman alabilmektedir. 

Bölümü kazandım. Kayıt için yapmam gerekenler nelerdir?

  • Her yıl güncellenen kayıt kılavuzları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının sitesinde (ogi.yildiz.edu.tr) yayınlanmaktadır. Buradan yapılacak duyuruları takip ediniz.

Okulunuza yakın yurtlar hangileridir?

  • Kampüsümüzün içerisinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Erkek Öğrenci Yurdu ile yaklaşık 5 dakika mesafedeki Cevizlibağ’da Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, KYK’ya bağlıdır. Başvurular e-devletten yapılmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde ise Davutpaşa Kampüsünde 96 kişilik Çağdaş Yaşam Sennur Selçuk Öztap Kız Yurdu, 14 kişilik İstanbul Kız Liseliler Yurdu ve 21 kişilik Şehide Türkan Türkmen Tekin Kız öğrenci yurdu olmak üzere toplam 131 kişilik yurt bulunmaktadır. Bu yurtlarla ilgili bilgi almak ve başvuru için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (sks.yildiz.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.

İngilizce Yeterlik Sınavından muaf olabilir miyim?

  • İngilizce hazırlık dönemine ait tüm işlemler Yabancı Diller Yüksek Okulu (www.ybd.yildiz.edu.tr) tarafından yapılmaktadır. Muafiyet için sitede yer alan YDYO Öğretim ve Sınav Yönergesi’ni inceleyebilirsiniz.

İngilizce Yeterlik Sınavına girmezsem ne olur?

  • İngilizce Yeterlik Sınavı, öğrencilerin zorunlu İngilizce hazırlıktan muaf olmalarının yanı sıra eğitime başlayacakları düzeyi de belirlemektedir. Sınava katılmayan öğrenciler İngilizce eğitimlerine en düşük seviyeden başlamaktadır.

Öğrenci kimliğimi nereden alabilirim?

  • Yeni kayıt olan öğrenciler öğrenci kimlik kartlarını bölüm öğrenci işleri biriminden alabilirler. Kartların bölüme ulaşması kayıttan sonra zaman almaktadır. Kayıp/arıza vs. durumlarda yeni kartınızı E-Yıldız ofisinden alabilirsiniz. (Taş bina)

Öğrenci kimlik kartıma nasıl yükleme yapabilirim?

  • Yükleme için bir İş Bankası hesabınız olmalıdır. İş Bankası hesabınız yoksa yemekhane binasındaki şubeden hesap açtırabilirsiniz. Yükleme için aşağıdaki linkte yer alan yöntemlerden birini kullanabilirsiniz.

http://www.sks.yildiz.edu.tr/images/files/KampusKart_Yukleme.pdf

Daha önce farklı üniversitelerden aldığım derslerden muaf olabilir miyim?

Kayıttan sonraki iki hafta içerisinde onaylı ders içerikleri, transkript ve dilekçe ile bölümümüze başvurulması durumunda talebiniz “YTÜ Ders Eşdeğerlilik ve İntibak Esasları” kapsamında, komisyon tarafından değerlendirilecektir. Hazırlanan intibak formunu takriben 10 gün içerisinde bölümümüzden imza karşılığı teslim aldıktan sonra 1 hafta içerisinde itirazda bulunabilirsiniz. 

OBS’de görünen dersim Online.yildiz.edu.tr’ de görünmüyor.

  • İlgili dersi sonradan dilekçe ile aldıysanız OBS’ye eklendikten sonra birkaç gün içerisinde online.yildiz.edu.tr ‘e aktarılacaktır. Bir sorun yaşamanız durumunda UZEM ile iletişime geçebilirsiniz (uzem@yildiz.edu.tr - Kışla Binası, A-1038)

 Bitirme Çalışmasının alma koşulları nelerdir?

  • Bir öğrencinin Bitirme çalışması alabilmesi için, öğretim planında yer alan toplam kredinin en az %75’ini karşılayacak sayıda dersten başarılı olması ve AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir.  

Hangi kurumlarda staj yapabilirim?

  • Staj yapabilmek için Bölüm web sayfamızın Bölüm / Komisyonlar alanında yazılı bölüm staj komisyonunda yer alan öğretim elemanlarının birinden bilgi ve onay alabilirisiniz.

Gönüllü staj yapabilir miyim?

  • Zorunlu stajlarınızı tamamladıktan sonra gönüllü staj yapabilirsiniz. Bunun için “Öğrenci Genel Dilekçe Formu”nu doldurup hangi firmada, hangi tarihler arasında staj yapmak istediğinizi belirterek bölümümüze ulaştırın. Talebiniz Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulunda tarafından uygun bulunursa diğer gerekli staj belgelerini hazırlayarak sigorta girişi için işlemleri başlatabilirsiniz.

Kaç krediyle mezun olabilirim?

  • Mezun olabilmek için gereken kredi sayısı 151’dir. OBS’den veya bologna.yildiz.edu.tr’den müfredatı inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Derslere devam şartı var mı?

  • Üniversitemizde teorik derslerin en az %70’ine, teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az %80’ine devam zorunluluğu bulunmaktadır. (Bu şart pandemi sebebiyle Üniversitemiz Senatosu kararıyla, 2021-2022 Güz yarı yılı için %50 olarak esnetilmiştir.)

Öğretim Üyelerine nasıl ulaşabilirim?

Bölüm öğretim üyeleri ve yardımcılarının e-mail ve ofis numaralı için tıklayınız.

Diğer Sorularınız için Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı  Bölüm web Sayfasını takip edebilirsiniz. 

www.ogi.yildiz.edu.tr 

Matematik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı